چهارشنبه, 18 تير 1399
     ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
انعقاد قرارداد پژوهشی میان شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

انعقاد قرارداد پژوهشی میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

آیین امضای قرارداد پژوهشی در زمینه رسوب‌زدایی از تجهیزات نفت و گاز میان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، قرارداد پژوهشی در حوزه پایین‌دستی صنعت نفت میان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر امضا شد.

این قرارداد در حوزه پایین‌دستی و با عنوان «بررسی ساز و کار تشکیل رسوب در پیش‌گرمکن‌های آب و نفت و ارائه راهکار علمی برای جلوگیری از تشکیل رسوب و روش رسوب‌زدایی احتمالی» بین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر به امضا رسید.

معاون پژوهش و فناوری واحد ماهشهر در خصوص این طرح پژوهشی گفت: يکی از مشکلات عملياتی که صنايع مختلف اعم از صنايع نفت، گاز، پتروشيمی، غذايی، دارويی و غيره با آن دست به گريبان هستند، تشکیل رسوب در تجهيزات گرمايی در آن صنايع است که علاوه بر تخريب و صدمه زدن دستگاه­ها، در هدر رفتن انرژی و استفاده نادرست از آن نقش عمده­ای بازی می­کند.

سید محسن پیغمبرزاده در ادامه بیان کرد: به همین دليل، مطالعات زيادی پيرامون بررسی آزمايشگاهی و نظری تشکیل رسوب­ در تجهيزات گرمايی مختلف صورت گرفته و دانشمندان به روش­های متفاوتی به بررسی اين مساله پرداخته­اند.

وی اظهار کرد: از آن‌جايی که بيش از 90% تجهيزات انتقال گرما در معرض تشکیل رسوب­ قرار دارند، مطالعه مکانيزم­های تشکیل رسوب، پيش­بينی و کنترل آن و همچنين برآورد خسارات اقتصادی ناشی از اين پديده از اهميت بسياری برخوردار خواهد بود.  لذا شایان توجه است که مشکلات ناشی از تشکیل رسوب­ در صنايعی مانند صنايع غذايی، کارخانجات نمک­زدايی و نيروگاه­ها که انرژی بيشتری مصرف می­کنند به مراتب بيشتر است.

مجری این طرح پژوهشی افزود: این تحقیق، در راستای تعمیر اساسی پیشگرمکن‌ها به منظور پاکسازی آنها از رسوب تشکیل شده در سطح داخلی لوله‌های آنها ارائه شده است. که علاوه بر آن قصد دارد ضمن ارائه راه حل برای رفع مشکل، با ارائه راهکارهای مهندسی از سرعت وقوع مجدد آن در راه اندازی های بعدی بکاهد و یا به عبارت بهتر، وقوع آن را به تاخیر انداخته و کنترل و نظارت مدیریت را از عملکرد پیشگرمکن‌ها علمی‌تر و دقیق‌تر نماید.

وی در پایان با بیان اینکه مدت زمان این قرارداد ۱۸ ماه است خاطر نشان کرد: امضای این قرارداد با هدف حمایت از مراکز علمی استان و الگوسازی در میان دیگر مراکز فناوری و برای رفع چالش‌های موجود در واحدهای عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب انجام شده است.